Nugget

7 februari 2019

Vandaag kregen wij een telefoontje. Een vrouw vroeg ons of wij haar wilde helpen, ze wist zich anders geen raad. Haar vriend had, terwijl hij aan het werk was een gewonde/zieke kat gevonden. Spoedgevalletje dus, de vrouw kwam ons de kat brengen.

Een trillend hoopje ellende keek ons aan, dus we gingen direct aan de slag. Meteen werd duidelijk dat het beestje enorm uitgedroogd was, dus meteen deden we wat nodig was. Na verder onderzoek kwamen we erachter dat het om een behoorlijke oude kater ging, we schatten hem ongeveer 17 jaar oud, geen tanden staan meer in zijn bekje.

Geen chip en waarschijnlijk leefde hij al een hele tijd(of zijn hele leven) buiten. Hij trilde zo ontzettend omdat hij helemaal uitgeput was. Zelfstandig probeerde hij zelf wat te eten, maar telkens na een klein hapje was hij totaal uitgeput, en zelfs zijn eigen hoofdje omhoog houden kost hem enorm veel moeite, dus hebben we hem een beetje geholpen met eten, wat hij gelukkig goed toeliet.

Arme oude Nugget.. op een warmtematje toegedekt met een lekker zacht dekentje ligt hij veilig nu. Dankzij de vrouw (die hem tot Nugget heeft gedoopt) en haar vriend, ligt hij niet eenzaam ergens buiten langs de weg. Gelukkig bestaan er toch nog goede mensen.

We weten niet wat je allemaal hebt meegemaakt lieve Nugget, maar nu hoef je tenminste geen pijn en kou meer te lijden. Dat verdient geen enkel dier! Of hij het gaat redden weten we niet. We kunnen hem alleen maar alle zorg en liefde geven. Dat is wel het minste wat hij verdient, zonder pijn te hoeven lijden..

Wie steekt samen met ons een kaarsje aan voor lieve oude Nugget?❤
To be continued….

update 8 februari 2019

Gisteren plaatsten wij het verhaaltje van senior Nugget. Deze nieuwe update hadden we liever niet geschreven…

Helaas moeten wij het verdrietige nieuws met jullie delen, dat Nugget net is overleden. Ondanks alle zorg en liefde, was hij zo ontzettend verzwakt dat zijn hartje het heeft opgegeven.
Maar toch is alles niet voor niks geweest. Dankzij de vrouw en haar vriend die hem gevonden hebben en naar ons toe hebben gebracht, is hij niet buiten langs de weg ellendig en eenzaam gestorven, daar halen wij een beetje troost uit.

We zijn bij hem gebleven en hebben zijn koppie gestreeld tot het allerlaatste moment. Gewikkeld in een zachte deken en lekker warm op een warmte matje, is hij er rustig tussenuit gepiept.

Wij vinden het hartverwarmend dat er zoveel is meegeleefd met Nugget en er zoveel kaarsjes hebben gebrand. ❤

Rust zacht lieve Nugget