Al meer dan 20 jaar zetten wij ons in voor moederloze (zoog)kittens en zwangere poezen die hulp nodig hebben omdat ze over straat zwerven of zijn gedumpt. Dit doen wij met een groot team van enthousiaste vrijwilligers.

Ook vangen wij moederpoezen op die in het wild leven en een nestje met kittens hebben. Voor de kittens zoeken wij een nieuw baasje. De moederpoes steriliseren wij en plaatsen wij terug waar ze is gevonden of, als ze niet te wild is, zoeken wij voor haar ook een goed tehuis.

Al onze opgevangen kittens en katten wonen bij gastgezinnen, die goed voor ze zorgen en ze in huiselijke sfeer socialiseren.
Onze kittens en katten zijn ontvlooid en ontwormd en staan onder controle van een dierenarts. Zij krijgen hun enting(en) en chip en een vaccinatieboekje.

Wij vragen aan de nieuwe eigenaar een vergoeding om de kosten van de verzorging gedeeltelijk te dekken. Daarbij moet u denken aan o.a melkpoeder voor de flesvoeding,  kitten- en kattenbrokjes, kattenbakvulling, anti vlooienmiddel, ontwormingskuur, dierenartskosten en medicijnen. 

Bent u op zoek naar een huisgenootje, kijk dan bij Baasje gezocht. Daar vindt u ons actuele aanbod van kittens en volwassen katten.

Daarnaast hebben we een groot aantal katten, poezen en senioren in de permanente opvang. Onze senioren zijn op afstand te adopteren via het Senioren Adoptie Plan.

Vermiste en gevonden katten

Ook helpen wij mee om gevonden en vermiste katten weer thuis te krijgen. De door u ter beschikking gestelde foto’s en filmpjes van uw huisdier of van het door u gevonden dier delen wij op onze facebook pagina en met andere diereninstanties die een rol spelen in het veilig thuisbrengen van het huisdier.
Deze foto’s en filmpjes gebruiken wij dus alleen om aandacht te vragen voor uw vermiste of het gevonden huisdier, met als doel het dier zo snel mogelijk terug te brengen bij de eigenaar. We gaan ervan uit dat wij deze foto’s en filmpjes dan ook met uw toestemming mogen delen.

Lees hier ons beleidsplan 2022-2025