Heeft u interesse in een kat of kitten op de pagina Baasje gezocht, dan kunt u bellen met het gastgezin. Het telefoonnummer van het gastgezin staat vermeld onder de foto van de kat of het kitten. Met het gastgezin kunt u een afspraak maken (liefst binnen 3 dagen) om kennis te maken met de kat of kitten.
Gaat u eerst nog op vakantie of kunt u door andere omstandigheden de kat of kitten pas na enkele weken ophalen dan raden wij u aan om op een ander moment, als het u wel uitkomt, een kat of kitten te adopteren. Zo blijven onze gastgezinnen beschikbaar voor de opvang van katten en kittens die onze hulp hard nodig hebben.

De kat of kitten is niet gratis. Wij vragen een vergoeding om de kosten enigszins te dekken. Het gastgezin vertelt u wat de kosten zijn.

Een kitten is bij de adoptie ontwormd, ontvlooid, gechipt en 1x ingeënt. De kosten voor de 2e inenting zijn voor uw rekening. Ook de kosten van de neutralisatie (castratie/sterilisatie) zijn voor uw rekening.
Een halfwas (vanaf 7 maanden oud) en volwassen kat is bij de adoptie ontwormd, ontvlooid, ingeënt, gechipt en geneutraliseerd (gecastreerd/gesteriliseerd).

Kunt u niet direct een beslissing nemen of u de kat of kitten wilt adopteren, dan krijgt u een bedenktijd van 48 uur. Daarna moet u een beslissing nemen.

Het is mogelijk dat u de kat of kitten een paar dagen later ophaalt en het zolang nog bij het gastgezin blijft. Wij vragen dan een aanbetaling van € 25 voor een kitten en € 50 voor een halfwas of volwassen kat.

Bij het ophalen van de kat of kitten ondertekent u een plaatsingsformulier. U krijgt van het gastgezin een exemplaar van het plaatsingsformulier en het vaccinatieboekje van de kat of kitten mee.

De chip van de kat of kitten moet u binnen 1 maand registeren bij een landelijke databank. Wij controleren of u de chip heeft geregistreerd.

De vergoeding betaalt u contant aan het gastgezin als u de kat of kitten meeneemt.