Katimo raadt – ook als het om EHBO voor katten gaat – de De Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren aan. Dit is een dierenorganisatie die al sinds 1867 dierenleed bestrijdt. Niet pas als het kwaad is geschied, maar preventief door voorlichting te geven over het natuurlijke gedrag, de aanschaf, de opvoeding en de verzorging van huisdieren.

Sinds 1929 verzorgt de Sophia-Vereeniging de cursus Sophia Dieren EHBO. In het handboek dat je thuis kunt bestuderen, komen zowel de theorie als de praktijk aan bod. Daarbij wordt bijvoorbeeld de fysiologie van huisdieren behandeld, maar ook ziektes en reanimatie- en verbindingstechnieken bij verwondingen.
Het handboek dient ook als naslagwerk, zodat u op een vakkundige manier eerste hulp toe kunt passen bij dieren in nood.

Korting!

Bestellen? Het handboek Sophia DierenEHBO krijg je binnen een week thuisgestuurd. Je betaalt Є 35,- per exemplaar, inclusief verzendkosten. Ben je lid van de Sophia-Vereeniging? Dan ontvang je 50% korting op je aankoop. Neem voor deze korting contact met ons op via info@sophia-vereeniging.nl.
Het handboek gratis ontvangen kan ook: word nu lid van de Sophia-Vereeniging en ontvang het handboek Sophia DierenEHBO als welkomstgeschenk!

Examen Sophia DierenEHBO

Wil je testen of je genoeg kennis hebt om dieren te helpen in noodsituaties? Neem dan deel aan het examen Sophia DierenEHBO. Dat vindt tweemaal per jaar plaats op het kantoor van de Sophia-Vereeniging op de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. Voor groepen kan het examen in overleg ook op locatie afgenomen worden. Inschrijven voor het examen kan via ehbo@sophia-vereeniging.nl. Ook kan via deze weg een proefexamen aangevraagd worden. De kosten voor het examen bedragen € 25,- en je ontvangt na afloop een diploma, mits je slaagt natuurlijk!
Leden van de Sophia-Vereeniging kunnen gratis deelnemen aan het examen Sophia DierenEHBO.