Internet: Onderaan deze pagina staan een aantal nuttige sites die kunnen helpen bij vermiste / gevonden dieren. Bij velen kun je op regio zoeken. 

Social media: Meldt de vermissing van de kat ook via social media als Twitter en Facebook. Vraag mensen mee te kijken, geef informatie over het uiterlijk van de kat (met bij voorkeur goede foto en de plaats / straat van vermissing). 

PetAlert: Nationaal centrum voor het zoeken van vermiste en gevonden dieren. PetAlert Nederland is de meest gevorderde oplossing om gemakkelijk en snel opsporings – of ontdekkingsberichten van dieren via verscheidene informatiekanalen te verspreiden. Kijk voor meer info op de website van Petalert.

Flyers / posters ophangen:
 via de website van Amivedi kunt u eenvoudig een poster of flyer maken. Hang dit vermissingbericht (in een plastic inschuifmap tegen de regen) op strategische en/of drukke plaatsen in de buurt op. Denk aan pinapparaten, bij glasbakken, in supermarkten, bibliotheken, dierenartsen, lantaarnpalen, dierenwinkels, dierenartsen, bibliotheken, scholen, kerken. Hang zoveel mogelijk flyers op in een straal van (minstens) 1,5 kilometer. Een briefje op het prikbord van de supermarkt met daarop de melding dat uw kat vermist is, wil ook wel eens helpen.

Rondvragen in de buurt: Meld dat u uw kat kwijt bent in de buurt. Dit kunt u doen door briefjes te verspreiden of een bericht op de buurtapp te plaatsen (met signalement, foto, datum en omgeving vermissing, telefoonnummer), waarin u mensen oproept naar uw kat uit te kijken en ook hun schuren, kelders, zolders, garages en bergingen te controleren. 

Advertenties: Maak de vermissing van de kat bekend via advertenties in de plaatselijke krant en plaats een gratis advertentie op Nolensplein of Marktplaats. 

Hot spots: Katten die al langere tijd zoek zijn, zijn meestal ’s avonds en ’s nachts op zoek naar eten. Vaak scharrelen ze rond bij de snackbar, de Chinees of supermarkten.

Kattengrit: Strooi een beetje gebruikt kattengrit rondom het huis. Katten herkennen hun eigen luchtje en weten dat ze vlakbij huis zijn.

‘Kattenvrouwtjes’: Er zijn mensen die zich het lot van zwerfkatten aantrekken en ze dagelijks bijvoeren. Ook zij kunnen helpen zoeken naar uw vermiste kat.

De onderstaande websites bieden hulp bij het terugvinden van vermiste dieren. Er kan eveneens een gevonden dier worden aangemeld.

Uw kat weer gevonden? Deel dit goede nieuws met alle instanties die u bij uw zoektocht hebben geholpen. Het is niet alleen leuk voor hen te weten dat de kat weer terecht is, maar zo kunnen zij ook de vermissingsrapporten verwijderen.

Wilt u voorkomen dat de kat nogmaals ontsnapt? Overweeg dan een kattenren of veilige afscherming van uw tuin.

Voor iedereen wiens kat nog kwijt is of al langere tijd vermist, heel veel sterkte en houd moed!