Ieder jaar opnieuw hebben we een tekort aan gastgezinnen. De beschikbare gastgezinnen bepalen voor een groot gedeelte hoeveel kittens/katten we kunnen helpen in hun nood.

Gastgezin zijn is dankbaar werk. Wilt u ons team als gastgezin versterken?

Dat kan op allerlei manieren:

  • u kunt de kleintjes opvangen die pas geboren zijn en om de zoveel uur een flesje nodig hebben. Hoe jonger de kittens zijn hoe meer zorg en tijd ze vergen. Hele jonge kittens krijgen om de 3 uur een flesje, zowel overdag als ‘s nachts. Ervaring met het flessen van kittens is gewenst.
  • u kunt kiezen voor de iets oudere kittens (5 a 6 weken oud) die wel al zelfstandig eten, maar dit nog onder toezicht moeten doen, zodat het zeker is dat ze genoeg groeien. Kittens die zelfstandig eten kunnen gerust enkele uren per dag alleen zijn.
  • u kunt zwangere poezen en moederpoezen met hun kittens opvangen. Op die manier hoeven de moederpoezen geen zorgen te hebben over hun maaltijd en kunnen ze al hun tijd en energie steken in het grootbrengen van hun kleintjes. Voor een moederpoes is een aparte ruimte nodig waarin ze haar kittens met rust kan groot brengen.
  • u kunt de oudere katten opvangen die nog wachten op herplaatsing. Zij hebben alleen eten en drinken en veel knuffels nodig. Deze brengen we ook onder bij mensen die fulltime werken.

Kosten

Katimo betaalt alle kosten die verbonden zijn aan het grootbrengen en de verzorging van de kittens/katten. U hoeft niet te beschikken over een auto. Onze dierenambulance brengt de kittens/katten bij u thuis en haalt ze op voor het inenten en chippen en voor eventuele medische zorg.
Ook de spullen die u nodig hebt, zoals voer, kattenbakgrit, kattenbak, bench etc. brengen wij bij u thuis. Deze spullen krijgt u van ons in bruikleen.
Het enige wat het u kost is liefde, warmte en toewijding voor onze kleine en grote gasten.
De kittens blijven bij het gastgezin tot dat zij een nieuw baasje hebben gevonden. Dat kan enkele weken of maanden zijn. De kittens/katten blijven eigendom van Katimo.
Vanzelfsprekend staat er altijd iemand voor u klaar om u te helpen of uw vragen te beantwoorden.

Voorwaarden

  • u woont in de provincie Limburg (NL);
  • u bent geen gastgezin voor een andere kittenopvang;
  • uw eigen huisdieren zijn ontvlooid, ontwormd, voor hun eigen gezondheid het liefst ingeënt (maar geen verplichting) en (indien geslachtsrijp) gesteriliseerd/gecastreerd;

We streven er naar om ieder gastgezin maar 1 nestje per keer te laten grootbrengen. In een extreem druk kitten seizoen zal er soms een extra beroep op het gastgezin worden gedaan om alles onder te brengen.

Wanneer een kleintje dan naar zijn nieuwe huisje vertrekt zal het even slikken zijn, maar we weten ook dat we het juist hiervoor doen, een kitten een veilig en warm thuis te bezorgen. Een thuis waar het geen zwervend bestaan heeft maar met de hulp, de liefde en vooral de toewijding van het gastgezin, een veilige toekomst tegemoet gaat. De dankbaarheid in de ogen van de moederpoezen die we neutraliseren en die we ook kunnen herplaatsen, doen u meteen vergeten dat het af en toe ook niet makkelijk was, als er plotseling eentje ziek werd.

Wilt u meer informatie stuur dan een e-mail naar stichtingkatimo@gmail.com.
We zijn blij met iedere helpende hand.

Zonder onze gastgezinnen, die geheel vrijwillig en met liefde en geduld de kittens opvoeden, zou Katimo niet kunnen bestaan. 
Voor al deze mensen geldt : JULLIE ZIJN SCHATTEN EN ONBETAALBAAR!