Ieder jaar opnieuw hebben we een tekort aan gastgezinnen. De beschikbare gastgezinnen bepalen voor een groot gedeelte hoeveel kittens/katten we kunnen helpen in hun nood.

Gastgezin zijn is dankbaar werk. Wilt u ons team als gastgezin versterken?

Dat kan op allerlei manieren:

  • u kunt de kleintjes opvangen die pas geboren zijn en om de zoveel uur een flesje nodig hebben. Hoe jonger de kittens zijn hoe meer zorg en tijd ze vergen. Hele jonge kittens moeten om de 3 uur worden gevoed. Zowel overdag als ‘s nachts.
  • u kunt kiezen voor de iets oudere kittens (5 a 6 weken oud) die wel al zelfstandig eten, maar dit nog onder toezicht moeten doen, zodat het zeker is dat ze genoeg groeien. Kittens die zelfstandig eten kunnen gerust enkele uren per dag alleen zijn.
  • u kunt zwangere poezen en moederpoezen met hun kittens opvangen. Op die manier hoeven de moederpoezen geen zorgen te hebben over hun maaltijd en kunnen ze al hun tijd en energie steken in het grootbrengen van hun kleintjes. Voor een moederpoes is een aparte ruimte nodig waarin ze haar kittens met rust kan groot brengen.
  • u kunt de oudere katten opvangen die nog wachten op herplaatsing. Zij hebben alleen eten en drinken en veel knuffels nodig. Deze kunnen ook bij mensen worden ondergebracht die full time werken.

We streven er naar om ieder gastgezin maar 1 nestje per keer te laten grootbrengen maar soms zal er – vooral in een extreem druk kittenseizoen – water bij de wijn moeten om alles onder de pannen te krijgen. Wanneer een kleintje dan naar zijn nieuwe huisje vertrekt zal het even slikken zijn, maar we weten ook dat we het juist hiervoor doen, een kitten een veilig en warm thuis te bezorgen. Een thuis waar hij niet meer een zwervend bestaan hoeft te hebben maar, met de hulp, de liefde en vooral de toewijding van het gastgezin, een veilige toekomst tegemoet gaat. De moederpoezen die we neutraliseren en die vervolgens ook herplaatst kunnen worden, de dankbaarheid in hun ogen, je vergeet meteen dat het af en toe afzien was als er onverhoopt eentje ziek werd.

Alle kosten die verbonden zijn aan het grootbrengen en de verzorging worden door Katimo betaald. Het enige wat het u kost is liefde, warmte en toewijding voor onze kleine en grote gasten. Vanzelfsprekend staan we u tijdens de opvang met raad en daad terzijde.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We zijn blij met iedere helpende hand.

Zonder onze gastgezinnen, die geheel vrijwillig en met liefde en geduld de kittens opvoeden, zou Katimo niet kunnen bestaan. 
Voor al deze mensen geldt : JULLIE ZIJN SCHATTEN EN ONBETAALBAAR!