Uw kat ziet het verschil niet tussen een design voerbak, een etensbakje met een vrolijk dessin of een simpel stenen bakje uit de dierenwinkel. Het materiaal waar de voerbak van is gemaakt is echter wel van belang, net zoals de plaats waar het etensbakje staat.

Keramiek of RVS voerbak

Katimo raadt een voerbak van keramiek of roestvrij staal voor de kat aan. In plastic voerbakken komen op den duur namelijk ragfijne haarscheurtjes en andere beschadigingen te zitten, waar bacteriën in kunnen gaan zitten. Geef de kat dagelijks een schone voerbak. De meeste voerbakken kunnen gewoon in de vaatwasser of met een handsopje worden schoongemaakt.

Voedsel op een verhoging

De keramieken en roestvrij stalen (RVS) voerbakken zijn vaak ook wat zwaarder en zullen niet zo snel omvallen. Wordt de kat wat ouder, dan is een voerbak op een verhoging een goed idee. De oudere kat (is ook vaak wat strammer) hoeft dan niet zo te bukken tijdens het eten.

De beste plaats voor een voerbak

Zet de voerbak op een rustige plek waar de kat ongestoord kan eten. Gaat de kat met de bak slepen, dan is dit vaak een teken dat het niet de juiste plek is. Geef het voer ook niet te dicht in de buurt van de kattenbak, dat vinden katten erg vervelend. Omdat er tijdens het eten soms een brokje of natvoer naast de voerbak kan vallen, is een onderzetter geen slecht idee.

Meerdere voerbakken

Als je meerdere katten hebt, mogen de verschillende etensbakken best bij elkaar in de buurt staan. Wel zo gezellig. Vinden de katten dat zelf geen goed idee en wordt er tijdens het diner gegrauwd en gesnauwd, zet de voerbakken dan wat meer uit elkaar.

Voerbakken en onderzetters

Hier vind je een aantal roestvrijstalen voerbakken in enkele of dubbele uitvoering. Ben je op zoek naar een keramieken water- of voerbak, dan vind je hier keramieken voerbakken in diverse prints en afmetingen. Een onderzetter bij de voerbak van uw kat is handig om gevallen brokjes of natvoer op te vangen.