Is uw kater of poes kwijt of al langere tijd vermist? Het is niet voldoende uw kat als vermist bij diverse websites aan te geven. Er is nog zoveel meer dat u kunt doen om uw kat terug te vinden. Geef aan zoveel mogelijk mensen door dat u uw kat kwijt bent. Plaats advertenties, hang flyers op, maar het belangrijkste is: blijf zoeken en geef de moed niet op! Er zijn heel wat katten die na maanden vermist te zijn, toch weer herenigd werden met hun eigenaren. Hieronder een aantal tips en adviezen wat u kunt doen als u uw kat kwijt bent of al langere tijd vermist is.

Dierenasiel / dierenopvang: Neem contact op met het lokale of regionale dierenasiel of dierenopvang. De meeste gevonden dieren worden hier naar toe gebracht. Misschien is uw vermiste kat al binnen gebracht. Is dat niet het geval, geef dan de gegevens van uw kat door (bij voorkeur met foto) en laat uw telefoonnummer achter.

Amivedi: Meld de vermissing van uw kat bij de lokale of regionale afdeling van Stichting Amivedi. Dit is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Via hun website kunt u ook eenvoudig een poster / flyer maken om in de buurt op te hangen. Onderaan onze pagina met tips en adviezen, vindt u meer websites waar u de vermissing van uw kat kunt opgeven.

Dierenambulance: De dierenambulance kan u vertellen of de vermiste kat misschien een ongeluk heeft gehad. Mocht dat niet het geval zijn, geef dan ook hen de vermissing door.

Katimo: Geef de vermissing (signalement, foto, datum en omgeving vermissing, telefoonnummer) via stichtingkatimo@gmail.com door aan Katimo en wij zullen de vermissing van uw kat via onze social media onder de aandacht brengen.

Gemeente: Neem contact met uw gemeente op. Dieren die langs de weg liggen worden soms ook door de gemeente opgehaald en vervolgens naar het destructiebedrijf gebracht.

Dierenartsen: Gewonde dieren worden naar de dierenarts gebracht. Misschien is uw kat gewond geraakt en heeft de dierenarts deze onder behandeling. Ook kan in de wachtkamer van de dierenarts een flyer met daarop de specificaties van de vermiste kat worden opgehangen.

Dierenbescherming: Meldt de vermissing bij de dierenbescherming in uw regio. Vaak worden zij ingelicht als een huisdier zonder eigenaar is gevonden.

Opgesloten: Het kan zijn dat uw kat ergens opgesloten zit. Welke huizen en gebouwen in uw omgeving staan leeg? Wie is er in de buurt op vakantie gegaan vlak nadat uw kat vermist raakte? Wordt er ergens verbouwd? Controleer deze plekken. Kijk omlaag in stoepputten, rioolputten maar ook omhoog naar hoge bomen, hoge daken etc.

Dierencommunicator: Er zijn gevallen bekend waar het inschakelen van een zogenoemde ‘dieren-communicator’ of ‘animal communicator’ tot hereniging met de vermiste kat heeft geleid. Via Google zijn er vele te vinden.

Zoeken: Blijf zoeken! Doe het dan vooral ‘s avonds als het schemerig en stil is en neem een pak brokken mee om mee te rammelen. Neem ook een reismand mee. Doe dit rustig, zoek op stille plekjes in de omgeving, bijvoorbeeld bosjes, struiken of parkjes. Vaak keert de kat terug naar de plek waar het de weg is kwijtgeraakt.