vervolg mazzelkatertje Mats🍀

vervolg mazzelkatertje Mats🍀

30 oktober 2018

Laatst plaatsten wij het verhaal van Mats. Mats had veel pijn aan zijn staartje, dat kwam omdat het uiteinde van zijn staart aan het afsterven was, en verder naar boven toe pijnlijk ontstoken en rood was.

Om Mats snel van de pijn te verlossen en te zorgen dat het staartje niet nog verder zou afsterven of zelfs erger.. hebben wij samen met de dierenarts besloten een stuk van zijn staart te amputeren.

Nu zijn we een aantal dagen verder en eindelijk mocht dat vervelende verband eraf, en daar is Mats erg blij mee. De hechtingen moeten nog even blijven zitten zodat alles goed vast groeit, en nu ziet het er nog een beetje vreemd uit, maar als zijn vachtje weer is aangegroeid ziet het er uit als een gewoon staartje, alleen wat korter.

Door zijn charme en persoonlijkheid valt dat staartje straks helemaal niet op, want zeg nou zelf schattiger als Mats kan haast niet.

Graag willen wij iedereen die een donatie heeft gedaan aan stichting Katimo, enorm bedanken voor dit hartverwarmend gebaar. Dankzij jullie hulp kunnen wij katten zoals Mats de nodige zorg bieden, en een kans op een mooie toekomst. Een toekomst die ze allemaal zo verdienen! ❤️

Ons mazzelkatertje Mats

Ons mazzelkatertje Mats

26 oktober 2018

Een jong katertje genaamd Mats, kwam een tijdje geleden terecht in een van onze vaste gastgezinnen. Mats had wat wondjes aan zijn staartje, wat op het eerste gezicht niets ernstigs leek. Toch werd het goed in de gaten gehouden door het gastgezin. Al snel hadden zij in de gaten, dat Mats toch wel flink pijn had aan zijn staartje. Wat wij absoluut niet willen, is dat een dier pijn lijdt, dus meteen lieten we Mats onderzoeken door de dierenarts.

Al snel werd duidelijk dat de situatie toch wel ernstig was, en dat die arme Mats pijn had, was goed te verklaren, het onderste puntje van zijn staartje was afgestorven, en verder naar boven toe was het staartje ontstoken, pijnlijk en rood. De vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren, word helaas nooit beantwoord  kon Mats het ons maar eens vertellen..Wie weet wat hij al allemaal heeft meegemaakt.
Buiten de pijnlijke ontsteking, wondjes en het stukje wat al afgestorven was, wisten we al snel dat de rest van zijn staart ook zou afsterven, en waarschijnlijk nog grotere ellende zou aanrichten ,waardoor zijn leven in gevaar zou komen.

Daarom werd vandaag, samen met dierenarts besloten om een gedeelte van zijn staart te amputeren. Gelukkig is alles goed gegaan, en heeft hij toch een klein stukje staart overgehouden. Even een diepe zucht van opluchting, en een pak van ons hart dat we Mats hebben kunnen redden van een zeer pijnlijke toekomst, een toekomst die waarschijnlijk niet erg lang zou duren..

Even denk ik terug, met tevreden gevoel aan de katjes, die we dit jaar geholpen hebben. Zoals de kleine Felicia, met haar vergroeide voorpootje, de ernstig verwonde achterpootjes van Boyke, de darmprolaps van kitten Janssen, de spoedkeizersnede van een jong moedertje, Ukkie Lucille, met flinke misvormingen aan al haar pootjes die ontstaan was door een heftige gewrichtsontsteking, ook het verhaal van buitenkat Vettel met een enorme hoofdwond komt binnenkort op onze Facebookpagina te staan. Al deze katten hebben het dankzij onze inzet gered.

Helaas komt er nog zoveel meer bij kijken, wat grote zorgen met zich meebrengt. Want samen met al die katjes die onze hulp hebben gekregen, stapelen flinke rekeningen zich op. De zieke, verwonde katten en kittens zijn afhankelijk van onze hulp, en wij zijn weer afhankelijk van de donaties van mensen die stichting Katimo een warm hart toedragen. Elke donatie, elk gebaar betekend veel voor onze Stichting. Elk beetje hulp geeft hoop voor die katjes die het zo nodig hebben. Helaas krijgen wij geen subsidies, wat het niet gemakkelijk maakt om het hoofd boven water te houden. Want de rekeningen moeten worden betaald.

Veel slapeloze nachten, altijd maar piekeren en vooral proberen om er niet aan onderdoor te gaan, wat ook echt niet kan want deze diertjes hebben ons nodig. Elk moment van opluchting, als we een katje hebben kunnen redden, brengt ons de kracht om door te gaan voor de volgende die ons zo nodig heeft. Maar wat zou het een enorme last minder zijn, om een keer even niet constant te hoeven rekenen, dubbeltjes om te draaien, en nagels te bijten.

Wat zou het fijn zijn om even stil te kunnen staan, en te beseffen wat we allemaal al bereikt hebben in al die jaren. Om echt even te kunnen genieten van het moment, de dankbaarheid en liefde die in de ogen van deze dieren af te lezen is. Ik moet mezelf af en toe herinneren buiten alle zorgen om, waarvoor we dit doen al die jaren lang, samen met mensen die een hart voor dieren hebben. Ik hoop dat we nog heel lang, samen met al jullie hulp wat kunnen betekenen voor deze dieren. Morgen, maar ook in de verre toekomst, want een beetje mazzel verdienen ze allemaal.🍀

Corien

Donaties kunt u overmaken via rekeningnummer:
IBAN: NL69RABO0143653776 t.n.v Stichting Katimo te Roermond.
Dankzij uw steun kan Stichting Katimo, katten de nodige zorg bieden die ze zo hard nodig hebben.

Namens al deze katten, en ook namens Stichting Katimo enorm bedankt!

Een dag vol geluk, een nieuwe kans voor drie kleine kittens ❤

Een dag vol geluk, een nieuwe kans voor drie kleine kittens ❤️

15 oktober 2018

De telefoon gaat, op de achtergrond hoor ik erg hongerige kittens schreeuwen, meteen is duidelijk wat ons te doen staat. Onze chauffeur meteen de weg op, om ze op te halen. Drie mooie maar erg magere kittens met een ongelofelijke honger kwamen binnen. Als eerste maar eens die kleine buikjes vullen. Na een beetje hulp, gaat het erin als zoete koek, smakkend en smikkelend gaat alles op. Een nacht langer hadden deze kleintjes niet gered.

Enorme honger, geen energie onderkoeld, en alledrie zaten ze ook nog enorm onder de vlooien en vliegeneitjes. Nadat ze hun buikje rond hadden gegeten, werd elk kitten van boven tot onder heel grondig gecontroleerd, tot onze opluchting vonden we geen wondjes met vliegeneitjes of nog erger maden, de eitjes zaten gelukkig alleen in hun vachtje. Meteen behandeld tegen de vlooien, even op de weegschaal en hup weer het warmtematje op.
Die arme kleintjes bibberde gewoon van de kou zo weinig om bij te zetten, niet gek aangezien hun gewicht maar de helft was van wat het zou moeten zijn.

Gelukkig heeft de beller ze net op tijd opgemerkt, en meteen contact met ons opgenomen anders was het niet zo goed afgelopen voor deze arme kleintjes.
Nu zijn veilig met een vol buikje, bij een van onze vaste gastgezinnen, waar ze extra warm worden gehouden, en alle liefde en aandacht krijgen, en waar ze kunnen groeien en opbloeien tot gezonde flinke kittens.

Dit wil je ze allemaal kunnen geven… 
Een fijn leven, een mooie toekomst.
Deze kleintjes hebben vandaag die kans gekregen, niks wat mooier is dan dat!
Bekijk hier het filmpje van de 3 kittens

Corien

Een spannend avontuur tussen het riet

Een spannend avontuur tussen het riet

11 oktober 2018

Onze chauffeur John ging na een binnengekomen melding op pad, het was al redelijk laat op de avond en al bijna donker. Op locatie aangekomen, nog niet wetende dat het een heel avontuurlijke vangactie zou gaan worden, stond de melder John op te wachten.
Een klein katje zat verscholen tussen het riet, leuk zo in het donker.

Dus daar ging John het riet in, het katje bleef natuurlijk niet zitten want dat zou te makkelijk zijn.
John zag al snel dat het katje wat mankeerde, dus koste wat kost moest het katje gevangen worden.
De melder bood aan te helpen en zo gingen twee volwassen mannen kruipend door het riet achter een katje aan.
Elke keer als ze dichterbij kwamen sprong het beestje weer een stukje verder, ik geef hem geen ongelijk twee mannen tijgerend door het riet is ook wel ongelofelijk grappig!

Nadat heel wat tijd verstreken was, en John door het riet het veldje niet meer zag, waarschijnlijk omdat hij door alle actie zijn bril verloren was, kregen ze het katje toch te pakken.

Meteen was duidelijk dat alle moeite niet voor niets was geweest, want John moest met spoed met het katje naar de dierenarts, waar duidelijk werd dat het katertje een flinke darmprolaps had.
Dit wil zeggen dat een heel stuk van zijn darmen naar buiten is gekomen. Had John en melder niet zoveel moeite gedaan om hem te vangen had hij de nacht niet overleefd.

Het katertje werd onder narcose gebracht en onmiddellijk ging de dierenarts aan de slag. Het uitwendige stuk darmen werd goed ontsmet van vuil en bacteriën zodat er geen ontsteking kon ontstaan. Nadat het de dierenarts gelukt was de darmen op hun plek te krijgen, moest hij zorgen dat ze daar ook zouden blijven.
De kringspier was te ver uitgerekt om te kunnen zorgen dat alles op zijn plek zou blijven, dus hier moest wat aan gedaan worden. De kringspier werd strakker gemaakt d.m.v hechtingen te plaatsen. Deze hechting techniek heet een tabakzakje.

Na de geslaagde operatie kwam het katje naar Katimo waar hij in alle rust kon herstellen.
Van de melder kreeg hij de naam Janssen, en omdat Janssen absoluut geen druk mocht zetten als hij ontlasting had, moesten we ervoor zorgen dat hij hele dunne ontlasting bleef houden voor een tijdje zodat alles goed zou herstellen, over de kleine porties eten deden we een laxeermiddel speciaal voor katten.
Hij mocht maar kleine beetjes eten, zodat hij niet teveel ontlasting had wat nadelig zou zijn voor het herstel.

Ook moest hij zo’n stomme “lampenkap” om zodat hij niet aan de hechtingen kon peuteren. Dit vond hij toch maar niets.
Ondanks die vervelende kap wist hij zich toch goed te amuseren en al snel vlogen allerlei speeltjes door de unit, en omdat die kap nou niet echt handig  is wist hij ook goed een flink rotzooitje te maken van alles, maar dat maakte Janssen helemaal niets uit, hij moest het zelf toch niet schoon maken😹
Zelfs zijn billetjes werden schoongeveegd.

Nadat we een paar dagen de ontlasting flink dun gehouden hadden, gingen we minderen met het laxeermiddel zodat heel langzaam de ontlasting wat dikker zou worden.
Dit moet altijd in stapjes gedaan worden zodat de darmen rustig kunnen wennen, anders kunnen er complicaties ontstaan.
Maar gelukkig is van complicaties geen sprake geweest en kunnen we het geweldige nieuws met jullie delen dat Janssen helemaal hersteld is van zijn avontuur en van de operatie. Alles is zo goed geheeld dat er niets meer te zien is van de operatie, en alles werkt zoals het hoort te werken.

En om het avontuurlijk verhaal helemaal een goed einde te geven, heeft Janssen zijn gouden mandje gevonden bij de familie die de melding heeft gedaan, waar hij ongetwijfeld enorm vertroeteld zal worden door de twee dochters, en het huis op stelten zal zetten met behulp van de twee katten die er al wonen.

En wat ook mooi is, de dag na het vangen van Janssen dook John opnieuw in het riet en wist hij zijn bril snel te vangen.

Eind goed al goed! 👓