FacebookTwitter

Voor en na: Kiki

kiki_1
Kiki bij binnenkomst.
kiki_2
Kiki na de operatie. Eindelijk pijnvrij!

 

31 januari 2012

Dit is Kiki, een poes van een jaar of 10. Vorig jaar, aan het einde van de winter, is ze met een oortje blijven hangen in het prikkeldraad. Het oor lag open en de eigenaar liet het maar zo. Op een gegeven moment kwam er een korst op en kreeg ze jeuk, dus ze gaat krabben. Gevolg: oor lag weer open, korsten, jeuk, krabben... etc. Door het vele krabben is het oor er stukje bij beetje af gegaan tot het resultaat van vandaag, nog maar een kwart oor over.

Kiki had het geluk dat een vrijwilliger van Katimo Kiki zag en bij de bazen aan de bel trok. 'Dit kon toch echt niet en hier moest snel wat aan worden gedaan!' De eigenaren zagen er de noodzaak niet van in omdat een dierenarts geld kost en daar hadden ze geen zin in. De kat is ingeladen en naar Katimo gebracht.

Dat had overigens nogal wat voeten in de aarde en ik heb loeigiftig moeten worden, maar Kiki zit nu hier. Ik kan geen medelijden hebben met haar voormalig eigenaren. Kijk naar de foto's en oordeel zelf. Dit is iets wat, wanneer het meteen was verzorgd, niet gebeurt zou zijn. Kiki met de gebakken peren en ik weer met de kosten.

Maar we gaan maar weer aan de slag. Dit lieve dier verdient de juiste medische zorg en aandacht! En liefde. Heel veel liefde.

14 februari 2012

Ik heb de knoop doorgehakt, na 14 dagen smeren, schoonmaken enzovoorts, is er totaal geen verbetering aan de oren te zien. De wonden zijn te erg. Eén oor heelt heel slecht dus het bloedt constant. Die oren geven het dier steeds dezelfde pijn; al een jaar dag in dag uit... Kiki gaat vandaag onder het mes en de oren worden verwijdert. Er is gewoon geen andere oplossing. En hechten kan niet, de wonden zijn te breed. De wonden dichtbranden heeft evenmin zin.

Kiki is nu geen Europees Korthaar meer, maar een Scottish Fold.

CheckStat