FacebookTwitter

Katten pret

Mensenzorg voor katten

Hoe kun je het leven van je mensen nou zo aangenaam mogelijk maken?

Badkamers
Vergezel je mensen altijd naar de badkamer. Het is niet nodig om iets speciaals te doen. Gewoon zitten en staren.

nagels_kat


Deuren

Accepteer niet dat er deuren gesloten zijn, in geen enkele kamer. Ga om een deur open te krijgen op je achterpoten staan en bons op de deur met je voorpoten. Als de deur eenmaal open is, hoef je er niet perse door te gaan. Als je een buitendeur op deze wijze open hebt gekregen, blijf dan op de drempel staan denken aan duizend dingen. Dit is vooral belangrijk als  het erg koud weer is, het regent of sneeuwt of wanneer het muggenseizoen is.


Stoelen en tapijten

Als je moet overgeven, zoek dan snel een stoel op. Als het je niet op tijd lukt, is een oosters tapijt ook goed. Als er geen oosters tapijt is, hoogpolig is ook goed. Als je braakt, zorg dan dat je achterwaarts loopt, zodat het zo lang wordt als een blote mensenvoet.


Hulp bieden

Als een van je mensen ergens mee bezig is en de ander doet  niets, blijf dan bij degene die het druk heeft. Dit heet ‘helpen’. 

De volgende  regels zijn daarop van toepassing:

  • Als je toezicht hebt bij het koken, ga dan vlak achter de linkerhiel van de kok zitten. Je bent dan zo goed als onzichtbaar en loopt de meeste kans dat ze op je stappen, waarna je wordt opgepakt en getroost.
  • Ga bij degenen die een boek lezen vlak onder de kin liggen, tussen de  ogen en het boek, tenzij je dwars over het boek zelf kunt gaan liggen
  • Ga zodanig op papierwerk liggen dat je zoveel mogelijk van het werk bedekt. Doe alsof je slaapt, maar rek je af en toe uit en sla dan naar potlood of pen
  • Als een mens de krant voor zich houdt, spring dan van achteren op de krant. Mensen vinden het enig om op die manier verrast te worden.
  • Als een mens achter de computer zit  te werken, spring dan op het bureau, loop over het toetsenbord en sla naar het muispijltje op het scherm.
  • Ga vervolgens op de schoot van je mens liggen  en help met het typewerk

Lopen
Duik snel en zo vaak en dicht als mogelijk is voor je mensen op, in  het bijzonder op stoelen, wanneer ze iets in hun armen hebben, in het donker en als ze ’s morgens opstaan. Dit zal ze helpen bij hun coördinatievaardigheden.

Bedtijd
Ga ’s nachts altijd op je mens liggen slapen, zodat deze zich niet  kan bewegen.

Kattenbak
Als je een kattenbak gebruikt, zorg er dan voor dat je zoveel grit schept als mogelijk is. Mensen houden er erg van om de steentjes tussen hun tenen te voelen.

Verstoppen
Verstop je af en toe op een plaats waar de mensen je niet kunnen vinden. Kom dan onder geen voorwaarde tevoorschijn in de volgende drie tot vier uur. Dit maakt dat de mensen in paniek raken (waar ze dol op zijn) omdat ze denken dat je bent weggelopen of kwijtgeraakt. Als  je tevoorschijn komt, zullen ze je met liefde en kussen overstelpen en je krijgt waarschijnlijk een traktatie.

Tenslotte
Zorg bij iedere mogelijke gelegenheid dat je dicht bij je mens komt, speciaal zijn gezicht, en presenteer hem dan je achterkant. Mensen zijn er dol op, dus doe het vaak. En vergeet de gasten niet.

Hoe geef ik mijn kat een pil?

Een korte handleiding hoe je een kat een pil geeft.

kat_pil
Pak uw kat op en leg hem in de ronding van uw arm alsof u een baby vasthoudt. Zet uw rechter wijsvinger en duim aan beide zijden van het snoetje van de kat en oefen voorzichtig wat druk uit terwijl u de pil in de andere hand gereed houdt. Zodra uw kat het bekje opent, gooit u de pil naar binnen en geeft u de kat de gelegenheid om te slikken.

Zoek de pil op de vloer en haal de kat achter de bank vandaan. Leg de kat opnieuw in de ronding van uw arm en herhaal het proces.

Haal de kat uit de slaapkamer en gooi de inmiddels vies en vochtig geworden pil weg.

Neem een nieuwe pil uit het doosje, pak de kat weer in uw arm terwijl u beide voorpoten stevig vasthoudt. Duw de kaken van elkaar en duw de pil naar binnen met de rechter wijsvinger. Houdt het bekje tenminste tien tellen dicht.

Vis de pil uit het aquarium en haal de kat van de bovenkant van de kast. Roep uw echtgenoot uit de tuin.

Kniel op de vloer en dwing uw kat tussen uw knieën, neem de pootjes in een ferme greep. Negeer het lage gebrom. Laat uw partner het kopje stevig vasthouden en dwing met een houten liniaal de bek open. Gooi de pil via de liniaal naar binnen en wrijf de kattenkeel stevig om het slikken te stimuleren.

Haal uw kat van de gordijnrail en neem een nieuwe pil uit het doosje. maak een notitie om een nieuwe liniaal te kopen en de gordijnen te laten repareren. Veeg de kapotte beeldjes en vaasjes aan de kant om later op te ruimen of te lijmen.

Draai uw kat in een grote handdoek en laat uw partner op de kat liggen, zodanig dat net de kattenkop zichtbaar is van onder zijn oksel. Zuig de pil met een rietje op en forceer de bek open. Blaas de pil door het rietje in de kattenkeel.

Controleer de bijsluiter om zeker te zijn dat deze pillen onschadelijk zijn voor mensen en neem een biertje om de smaak weg te spoelen. Ontsmet de arm van uw partner en doe er een verband om. Verwijder de bloedvlekken uit de vloerbedekking.

Haal uw kat van de schuur van de buurman. Pak een nieuwe pil en neem nog een biertje. Zet uw kat in het keukenkastje, zodanig dat het kattenkopje net naar buiten steekt. Forceer de bek open en schiet de pil naar binnen met een elastiekje.

Haal de schroevendraaier uit de garage en hang het deurtje van de keukenkast weer terug in zijn scharnieren. Zoek de whiskyfles. Neem een flinke teug en leg een koud whiskycompres op uw wangen om te ontsmetten. Gooi uw gerafelde trui weg en trek een nieuwe aan. Controleer of uw tetanusinjectie nog geldig is.

Tape de beide voorpoten van het ettertje tezamen helemaal in en bind hem stevig aan de poot van de eettafel. Pak uw zware werkhandschoenen en trek deze aan. Duw de pil naar binnen en een stuk vlees erachteraan. Pak vervolgens een glas water. Houdt de kop van het huftertje verticaal en giet het water naar binnen om hem zo te dwingen te slikken.

Neem het laatste beetje whisky, vraag uw partner u naar de eerste hulp te rijden. Laat daar uw vingers en onderarm hechten en de restanten van de pil uit uw rechteroog verrwijderen.

Bel onderweg naar huis, de meubelzaak om een nieuwe eettafel te bestellen.

Boek een weekendje Parijs en vraag aan uw andere buren om op de kat te passen. Voordat u vertrekt zegt u zo achteloos mogelijk ; "O ja, en hier zijn z'n pilletjes".

Veel plezier in Parijs.

CheckStat