FacebookTwitter

Moederpoes en kittens te gast

Anne_met_de_kleintjes

 
"En zo is het begonnen: ‘Mam, kunnen we niet één keertje jonge poesjes in huis nemen?” Onze jongste zoon leek dit zo geweldig, nadat hij op vakantie een moederpoes had gezien met 2 kittens. 

Tja, ik wist dat je als gastouder kon fungeren, dus via via ben ik bij de stichting Katimo terecht gekomen. Na telefonisch contact met Corien die ons wat meer inlichtingen gaf, hebben we ons opgegeven om als gastgezin te helpen in de opvang en plaatsing van katten. Aangezien we zelf 2 volwassen katten van 14 en 4 jaar in huis hebben, leek het voor ons hele gezin een leuke aanvulling.
 
Het eerste nest bestond uit een moederpoes met 7 jonkies. Ze waren 4 weken oud en ontzettend leuk. Ze leken best veel op elkaar en het koste even tijd om ze uit elkaar te houden. De kittens waren heel eigen aan de mensen en we kregen veel 'kraamvisite'. We konden alle onkosten vergoed krijgen, en we lieten ze inenten, ze werden gechipt, en dan pas werden ze geplaatst. Ze waren dan ongeveer 12 weken oud.

De nieuwe eigenaren, die door de stichting Katimo naar ons werden verwezen, waren allemaal even enthousiast en met sommige hebben we nu nog contact. Ook de moederpoes is door Katimo aan een nieuw baasje geholpen.

Inmiddels zijn we een half jaar verder en we kunnen zeggen dat het nog steeds geweldig is, dit ook door het prettige contact en samenwerking met Corien. We hebben er aan bijgedragen om 20 kittens aan een nieuw baasje te helpen, en dit geeft ons veel voldoening. Het spinnen, knorren en spelen van dit jonge grut is bijzonder, maar ook de wetenschap dat de moederpoes goed terecht is gekomen stemt ons tevreden.
 
Dus zo is het gekomen, en gaat het nog steeds...."
 
Een gastgezin

Wilt u ons team versterken? U kunt Katimo op diverse manieren helpen.
Wij zijn blij met iedere helpende hand!

CheckStat