FacebookTwitter

Flesje geven


"Ik hoorde via via voor het eerst van Katimo. Het sprak me erg aan en omdat er een groot tekort aan gastgezinnen was heb ik me meteen aangemeld. 

Ik had zelf al katten, een hond en een konijn maar met kittens had ik geen ervaring. De eerste 'nestjes' die ik kreeg waren kittens van een week of 8, mooi om mee te beginnen. Deze kittens hebben geen flesje meer nodig, eten en drinken al zelf en wonder boven wonder... binnen een dag begrijpen ze de bedoeling van een kattenbak! Supersnel zindelijk.... Daar kunnen wij mensen nog wat van leren!

kitten1Ik herinner me nog het eerste kitten dat dood ging. Een ramp vond ik het! En daarbij, wat zouden ze bij Katimo wel van me denken? Met het lood in de schoenen en nog een flinke brok in mijn keel heb ik Corien gebeld om het slechte nieuws te vertellen. En haar reactie zal ik mijn hele leven niet vergeten: “Ach meisje'' zei ze ''je hebt je best gedaan en zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Sommige kittens zijn gewoon te ziek of te zwak om te overleven. En je moet maar denken, het kitten is inderdaad doodgegaan maar niet buiten in de kou maar bij jou in een lekker warm en liefdevol huis.'' 
En met deze mooie gedachte ben ik nu al enkele jaren kittens aan het opvangen. Vanaf het tweede jaar ook ‘flessenkittens'. Gelukkig(?) ben ik een hele slechte slaper zodat de nachtvoedingen voor mij niet zo'n probleem zijn. Partner en kinderen zijn ook echte dierenvrienden en mede dankzij m'n kids zijn de kittens die hier opgroeien enorm knuffelig.

Sinds vorige zomer heb ik nog een hulpje erbij, onze Duitse herder Shadee is helemaal gek op de kleine poezenbolletjes. Na de flesvoeding is zij het die staat te springen om de kleine even af te likken en zo schoon te maken. Dit wassen bevordert het plassen en zo komt het geregeld voor dat ik nog de fles aan het geven ben en Shadee al stiekem begint te wassen, wat mij dan weer een nat pak oplevert! Gelukkig maar dat kittenplas nog niet zo vies ruikt.

Niets is zo mooi als een kitten dat je dankbaar aankijkt boven z'n flesje en lekker spint... Of een heel schuw beestje wat heel langzaam je vertrouwen wint. Het is zo'n dankbaar werk!"

Een gastgezin

Wilt u ons team versterken? U kunt Katimo op diverse manieren helpen.
Wij zijn blij met iedere helpende hand!
CheckStat